2007. december 14., péntek

Pizzatészta 4. [pizza]

Pizzatészta 4.

Hozzávalók:
40 dkg búzaliszt25 g élesztõ1,8 dl melegvíz1 evõkanál olívaolajsó

Elkészítése:
Oldjuk fel az élesztõt a melegvízben. Szitáljuk át a lisztet egy nagyobb keverõtálba. Csináljunk egy üreget a lisztbe és öntsük bele a feloldott élesztõt. Dagasszuk lisztezett deszkán néhány percig, amíg puha tésztát nem kapunk. Formázzunk bucit a tésztából. Csináljunk egy átlós bemetszést és tegyük enyhén lisztezett tepsibe. Takarjuk le egy ruhával és pihentessük 1/2 óráig meleg (25 C) helyen. Fél óra múlva adjuk hozzá a sót, olajat és gyúrjuk át alaposan. Csapkodjuk a tésztát a lisztezett deszkához. Kezünkkel nyújtsuk ki a tésztát amilyen vékonyra szeretnénk. Tegyük a tésztát olajozott tepsibe, és fedjük be amivel szeretnénk.Elõmelegítjük a sütõt 250 C-ra, majd mérsékeljük 200 C-ra. Tegyük a pizzát a sütõbe, és 45 percig süssük, amíg aranysárga nem lesz.

Nincsenek megjegyzések: