Pizzatészta 3.
Hozzávalók:
25 gr friss vagy 2kavéskanál szárított élesztõ, 300 ml langyos víz, 0,5 kg teljesõrlésû liszt, 25 gr szójaliszt (elhagyható)
Elkészítése:
Ebbõl a tésztamennyiségbõl 4 pizzát készíthetünk, amelyek egyenként 4-4 személynek elegendõek. Körübelül 800 gr tészta vagy 4 darab 20 dkg-os pizza lesz belõle. Elkészítése: az élesztõt langyos vízbe morzsoljuk. A kétféle lisztet összekeverjük és beleöntjük az élesztõt. Jól elkeverjük, majd deszkára borítjuk. 5-10 percig gyúrjuk, míg sima és rugalmas tésztát kapunk. Tiszta tálba tesszük, fóliával vagy konyharuhával letakarjuk és 30 percig kelesztjük.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése