2007. december 14., péntek

Pizzabatyu [pizza]

Pizzabatyu

Hozzávalók:
1/2 adak pizzatészta, 2 kávéskanál olivaolaj, 1 fej finomra vágott fokhagyma, 1 zúzott fokhagymagerezd, 40 dkg feldarabolt (konzerv) paradicsom, 1 evõkanál paradicsompüré, 2 kávéskanál apróra vágott friss szurokfû, 12,5 dkg disznóbab 5 dkg reszelt sajt

Elkészítése:
Összegyúrjuk a tésztát és kelni hagyjuk. Olajban 5 percig pirítjuk a hagymát és a fokhagymát. Hozzáadjuk a paradicsomot, a paradicsompürét és a kakukkfüvet. Felforraljuk és beletesszük a babot és 20 percig fõzzük, majd hûlni hagyjuk. A tésztát négy részre osztjuk és a 18 centiméter átmérõjû kerek lapokká nyújtjuk. A tölteléket szétosztjuk a négy tésztakorongon. Félbehajtjuk õket, vízzel megnedvesítjük és jól összenyomkodjuk a széleket. Mindegyik batyu tetejére 15 gr. reszelt sajtot szórunk. Megkent sütõlapra helyezzük a batyukat, és elõmelegített sütõben 200 fokon 25 percig sütjük.

Nincsenek megjegyzések: