2007. december 14., péntek

Húsos pizza [pizza]

Húsos pizza

Hozzávalók:
30 dkg liszt,2 dkg élesztõ,kevés cukor,só,1 dl tej,5 dkg margarin,2 szem burgonya,30 dkg marhahús,1 doboz paradicsompüré,majoránna,kakukkfû,törött feketebors,1 kis fej vöröshagyma,20 dkg reszelt sajt,1 kávéskanál pirospaprika,kevés olaj.

Elkészítése:
A hagymát megtisztítás után vágjuk apróra, és kis olajon fonnyasszuk meg. Szórjuk meg pirospaprikával. Tegyük rá a megtisztított, apróra vágott húst, ízesítsük a fûszerekkel, engedjük fel kevés vízzel, és pároljuk puhára. Ekkor szûrjük le, a húst daráljuk meg. A visszamaradt mártásba tegyük bele a paradicsompürét, és fõzzük sûrûre. Az élesztõt kis tejben kicsi cukorral futtassuk fel. Adjuk a liszthez, tegyük bele a margarint, a sót és annyi tejet, hogy lágy tésztánk legyen. Dagasszuk jól meg, és hagyjuk kelni. Ha megkelt, nyújtsuk lisztezett deszkán ujjnyi vastagra, tegyük úgy tepsibe, hogy az oldalára is kerüljön tészta. Az elkészült mártást kenjük rá, szórjuk meg darált hússal, erre rakjuk a reszelt sajtot, és kb. 20 percig hagyjuk kelni. Elõmelegített sütõben süssük meg. Ha elkészült, ketchuppal és a maradék mártással tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések: