2008. november 23., vasárnap

Extra sajtos csirkemell [húsétel]

Hozzávalók:
Csirkemell (5 darab)
30dkg sajt (reszelve, trapista)
1 kis doboz tejföl
kevés liszt
3 db tojás


Elkészítés:
A csirkemelleket ketté vágom, így az 5 darabból 10 szelet húsom lesz. Besózom, majd panírozom: liszt, tojás, és reszelt sajt (morzsa helyett!) A beforgatott húsokat egy hőálló tálba egymás mellé sorba teszem. A tálat NEM kell kikenni semmivel! A megmaradt tojást összekeverem a megmaradt reszelt sajttal, egy kevés liszttel, és a kis pohár tejföllel. Ezt a masszát elkenem a húsok tetejére, úgy hogy minden hova, a húsok közé is jusson! Ha ezzel megvagyok, alufóliával lefedem a hőálló tálat, és lassú tűzőn 1 óráig sütöm. Amikor a hús megsült, leveszem az alufóliát, és addig sütöm tovább még aranybarnára nem sül.

Tanácsok:
Ha a reszelt sajt közé, egy kis lisztet szórunk, nem ragad össze a sajt. Tálalni rizzsel, krumplival is lehet, de ribizlivel a legjobb! (persze ha szezonja van)

Elkészítési idő: 60 perc

Nincsenek megjegyzések: