2008. november 23., vasárnap

Édes-savanyú sertés [húsétel]

Hozzávalók:
Negyed kiló zsírtalan sertéshús
1 kis fej hagyma
2 zöldpaprika
1 sárgarépa
2 karika ananász, vagy hasonló mennyiségű ananászkocka
7 evőkanál olaj
1 tojássárgája
1 evőkanál cherry
1 evőkanál szójamártás
Másfél evőkanál kukoricaliszt
2 pohár víz
4 evőkanál paradicsommártás
3 evőkanál ecet
3 evőkanál méz

Elkészítés:
Előkészítés: a sertéshúst apró kockákra vágjuk.
Összekeverjük a tojássárgáját, a cherryt, szóját, másfél kanálnyi kukoricalisztet egy pohár vízzel. Ebben pácoljuk a húst fél órán át.
A hagymát vékony csíkokra vágjuk, a paprikát leszeljük, a szeleteket kockára vágjuk.
A sárgarépát és az ananászt is fölkockázzuk.
A répát megfozzük.
A paradicsommártást, mézet, ecetet a másik másfél kanál kukoricaliszttel és a másik pohár vízzel
összekeverjük, állni hagyjuk.
Főzés: három evőkanál forró olajban addig sütjük a páclével beborított húst, míg színe aranybarna nem lesz, Ekkor kivesszük.
Ugyanebben az olajban kisütjük a hagymát, paprikát, sárgarépát.
Ráöntjük a maradék négy evőkanál olajat, belekeverjük a mézes-ecetes keveréket.
Addig pároljuk, míg sűrű mártássá nem lesz.
Ekkor tesszük bele a megsült húst és az ananászkockákat.

Nincsenek megjegyzések: