2008. november 23., vasárnap

Egészben sült csirke - gyorsan [húsétel]

Hozzávalók:
1 egész rántani való csirke
egész bors
majoránna
színes bors
néhány db kelbimbó
2-3 paradicsom,
3 paprika
5 fej hagyma
fokhagyma
babérlevél
3 szál sárgarépa

Elkészítés:
A csirkét feltesszük főni egy fazék vízben, a főzőlevel alaposan sózzuk, fűszerezzük, teszünk bele hagymát,fokhagymát, a borsokat, és a kelbimbókat. fedő alatt kb 40 percig főzzük. Ezután kivesszük és tepsibe rakjuk a csirkét. A tepsi alját beterítjük az apróra vágott paprikával, paradicsommal, a főzőléből kihagyott hagymával, és a sárgarépával (karikára vágva). A csirkét újra fűszerezzük, locsolunk alá a főzőléből és a megfőtt hozzávalókat mellé tesszük. Ezután szép pirosra sütjük mindkét oldalát.

Tanácsok:
Lehet a tepsiben a csirkével együtt fűszeres krumplit sütni, de almamártással is kíváló!

Nincsenek megjegyzések: