2008. november 23., vasárnap

Egzotikus pulykatekercsek [húsétel]

Hozzávalók:
6 személyre
1 evőkanál étolaj, 15 dkg darált marhahús, só, frissen őrölt bors, 1 evőkanál sűrített paradicsom, 4 nagyobb banán, szójaszósz, curry, kb.1,5 kg pulykamell (lehetőleg minél nagyobbra szeletelve), 6 dkg reszelni való sajt, 2 kisebb fej vöröshagyma, 2 evőkanál olvasztott vaj, 2,5 dl száraz fehér bor, l kis doboz mandarinkonzerv, 1 pohár tejszín, 1 evőkanál étkezési keményítő, petrezselyem a díszítéshez és fehér cérna.

Elkészítés:
A felforrósított olajban megpirítjuk a darált húst, sóval, borssal és paradicsompürével ízesítjük. Egy megtisztított banánt vékony szeletekre vágunk, és a húshoz adjuk. Szójaszósszal, curryvel fűszerezzük, majd 5 percig együtt pirítjuk. A megmosott, szárazra törölt pulykamell szeleteket bedörzsöljük sóval, borssal, majd elterítjük rajta a darált húsos masszát úgy, hogy körben szabadon maradjon a hús széle. Ráreszeljük a sajtot, végül a pulykamelleket összetekerjük, és cérnával átkötjük.
Az egyik fej hagymát megtisztítjuk, és negyedekbe vágjuk. Két banánt felszeletelünk. Serpenyőben vajat hevítünk és megpirítjuk rajta a pulykaroládokat. A hagymát és a banánt rövid ideig együtt pirítjuk a hússal. Fokozatosan felöntjük 1/8 l vízzel, majd a fehérborral, és a fedő alatt kb. 50 percig pároljuk.
A mandarint lecsepegtetjük, levét felfogjuk, és kb. 30 perc múlva a roládra öntjük. Ekkor forgassuk is meg a sülő húst! A pulykatekercseket kivesszük, és hagyjuk kihűlni. A sült levét leszűrjük.
Az étkezési keményítőt simára keverjük a tejszínnel, óvatosan a pecsenyeléhez adjuk, és összeforraljuk. A maradék banánt felvagdaljuk, és a mandarinnal együtt belefőzzük a szószba. Sóval, borssal, curryvel ízesítjük.
A felszeletelt roládokat a szósszal leöntve elrendezzük egy tálon. Petrezselymes rizzsel tálaljuk.

Tanácsok:
konzerv mandarin helyett én igazit használtam a konzerv levét pedig ananászkonzerv levével helyettesítettem. Úgy is nagyon finom. (Nekem legalábbis ízlett)

Nincsenek megjegyzések: