2008. november 23., vasárnap

Egészben sült báránygerinc [húsétel]

Hozzávalók:
1 db báránygerinc(kb 1,30 kg),
fél dl olaj a pácoláshoz,
2 db babérlevél,
4 cikk fokhagyma,
rozmaring,
só.

Elkészítés:
A báránygerincről valamennyi hártyát lefejtjük,a húst a gerinccsont mentén mindkét oldalon teljes hosszúságban bevágjuk.
Babérlevéllel,rozmaringgal elkevert olajat öntünk rá és folpack fóliával légmentesen lezárva három napig a hűtőben érleljük.
A húst az olajos pácból kivesszük,megsózzuk és forró sütőben (200-250 C fokon)a kívánt mértékig sütjük.
(átsütve kb 45-50 perc)
A sütőből kivéve azon melegében rákenjük az apróra zúzott fokhagymát.
A csontról a két filét lefejtjük és vékonyra szeleteljük.
Pácolt zöldségekkel tálaljuk.

Elkészítési idő: 60 perc

Nincsenek megjegyzések: