2008. november 23., vasárnap

Erdélyi aprópecsenye [húsétel]

Hozzávalók:
1/2 kg paprika
1/4 kg kisebb fej hagyma
10 dkg fülstölt szalonna
1/2 kg disznócomb
2 dl tejföl
20 dkg paradicsom
mustár
pirosarany
pirospaprika
törött bors,

Zsír nem kell!!!

Elkészítés:
A szalonnát apró kockákra vágjuk, üvegesre sütjük. A paprikát, paradicsomot és a hagymát vékony karikákra szeleteljük, a húst vékony csíkokra vágjuk. A belevalókat két sorban rakjuk a pirított szalonnára: hagyma,paprika, hús, fűszerek, paradicsom, u.e. még egyszer, a tetejére a tejfölt.
Takarék lángon másfél órát főzzük, egyszer kétszer megkevergetjük. Nem kell sűrűn. Levet ereszt, víz nem kell hozzá!!!
Kifaőtt tészta, vagy nokedlivel tálalom.

Tanácsok:
Gyorsan elkészül, amíg fő lehet mást csinálni, és nagyon finom! Párom kedvenc étele.

Nincsenek megjegyzések: