2008. november 23., vasárnap

Egyben sült fasírozott [húsétel]

Hozzávalók:
50 dkg darált hús,
1 db tojás,
2 db zsemle (friss),
1 fej vöröshagyma,
só,
feketebors (őrölt),
zsemlemorzsa,
tej,
zsálya,
1 gerezd fokhagyma,
2 evőkanál olaj.

Elkészítés:
Vágd apró kockákra a vöröshagymát és párold üvegesre az olajon.
Zúzd össze a fokhagymát.
Áztasd tejbe vagy vízbe a zsemléket, majd alaposan nyomkodja ki.
Keverd alaposan össze a hússal a tojást, a zsemléket, a vöröshagymát, ízesítsd sóval, borssal, fokhagymával, aprított zsályával.
Formálj a húsból hosszúkás formát egy tűzálló tálon, szórd meg zsemlemorzsával.
Süssed 180 fokon 40-50 percig, amíg szép piros ropogós nem lesz.

Tanácsok:
Tálald főzelékek feltéteként forrón, vagy hidegen kenyérrel, salátával.

Nincsenek megjegyzések: