2007. december 3., hétfő

Borsos csirke [húsétel]

Borsos csirke
Hozzávalók:
1,5 kg-os konyhakész csirke,
1 evokanál olívaolaj,
1,5 kávéskanál feketebors;
2 evokanál szójaszósz,
1 evokanál borecet,
4 újhagyma,
1 gyömbérgumó (vagy orölt gyömbér),
1 kávéskanál só

Elkészítés:
Fazékban forraljunk fel vizet, tegyük bele a csirkét 75 percre. Csöpögtessük le és éles késsel daraboljuk fel. Helyezzük a húst a borós részével lefelé egy tűzálló edénybe. Aprítsuk fel a hagymát, vágjuk szálaira a gyömbért. Keverjük össze a mártás többi anyagával. Serpenyoben forrósítsuk fel az olajat, tegyük bele a borsot, és kevergessük addig, amíg nem érezzük az aromáját. Öntsük a húsra, majd öntsük rá a mártást. Fedjük be edényünket alumínium fóliával, tegyük gőzre és erős tűzön főzzük 30 percig. Tisztítsuk meg, vágjuk fel a körítésnek szánt újhagymát. Ha a hús megpuhult, szórjuk meg a hagymával. Forrón tálalhatjuk.

Nincsenek megjegyzések: