2007. december 3., hétfő

Borjúpaprikás [húsétel]

Borjúpaprikás
Hozzávalók:
4 személyre:
60 dkg kicsontozott borjúlapocka
2 fej vöröshagyma
2 dl tejföl
2 zöldpaprika
2 paradicsom
1 evõkanál piros fûszerpaprika
1 teáskanál liszt
2 gerezd fokhagyma,


Elkészítés:
A húst megmossuk, leszárítjuk, majd egyforma kockákra vágjuk. A hagymát hámozás után finomra aprítjuk, a megmosott zöldpaprikát kicsumázzuk és felszeleteljük, a paradicsomot is szeletekre vágjuk. A fokhagymát összezúzzuk. A 24 cm átmérõjû AMC-serpenyõt felmelegítjük, majd lepirítjuk benne a húsdarabokat. Ha már elválnak az edény falától, addig kevergetjük, amíg a hús minden darabkája megpörkölõdik. Ekkor hozzáadjuk a hagymát, a zöldpaprikát és a paradicsomot, majd egy percig még tovább pirítjuk. Rászórjuk a pirospaprikát, megsózzuk, gyorsan összekeverjük, és befedjük. A hõforrást a minimumra állítva, 45 percig pároljuk anélkül, hogy az edény fedelét felnyitnánk. Végül a lisztet, 2 evõkanál vizet és a tejfölt simára keverve, ráöntjük a húsra. Óvatosan összekeverjük, befedjük, és a hõforrást kikapcsolva, még 10 percig hagyjuk befedve.

Tipp:
Ha nem teszünk tejfölt bele, akkor borjúpörkölt az étel neve. Ez utóbbi esetben a lisztet sem keverjük bele.

Köret- és italajánlat:
Galuska vagy sós burgonya és száraz fehérbor vagy hûtött sör illik hozzá.

Nincsenek megjegyzések: