2007. december 3., hétfő

Borjúvagdalt uborkás-tejfölös mártásban [húsétel]

Borjúvagdalt uborkás-tejfölös mártásban
Hozzávalók:
60 dkg fiatal borjúhús
1 fej vöröshagyma
6 db savanyú uborka
15 dkg liszt
1 kanál ételízesítő

bors
1/2 kanál pirospaprika
kevés majoranna
2,5 dl tejföl

Elkészítés:
A húst vékony csíkokra szeljük fel. A lisztet keverjük össze a fűszerekkel, a húst jól forgassuk meg a fűszeres lisztben. Az olajon pirítsuk meg az apróra vágott hagymát, adjuk hozzá a lisztben megforgatott húsdarabkákat, és kissé pirítsuk meg - de állandó keverés mellett. Annyi vízzel öntsük fel, hogy kb. 1 cm-re ellepje a víz. Majd adjuk hozzá az apróra vagdosott savanyú uborkát. Amikor a hús kész, adjuk hozzá a tejfölt egy pici liszttel, majd addig keverjük, mig sűrű lesz. Utólag ízlés szerint fűszerezzük. Párolt rizs és főtt burgonya illik hozzá.

Nincsenek megjegyzések: