2007. december 3., hétfő

Borivók Pecsenyéje [húsétel]

Borivók Pecsenyéje
Hozzávalók:
40 dkg csont nélküli sertéstarja, vagy karaj
80 dkg burgonya
15 - 15 dkg paradicsom és zöldpaprika
2 fej közepes vöröshagyma (ez el is hagyható)
pirospaprika
őrölt bors

olaj
(esetleg reszelhető sajt)

Elkészítés:
A húst 8 kis szeletbe vágjuk, és klopfolóval kiverjük. A megmosott paradicsomot, paprikát és a megtisztított hagymát karikára vágjuk, a meghámozott burgonyát is kb fél centi vastagra felkarikázzuk. Mély tűzálló tálat kiolajozunk, a nyers burgonyát az aljára rakjuk. Megsózzuk, enyhén borsozzuk. A tetejére paprikát, paradicsomot és a hagymát halmozunk, majd ismét megsózzuk. Ráfektetjük a hússzeleteket, és sóval, borssal, pirosparikával fűszerezzük. Alufóliával letakarjuk, és közepes hőmérsékletű sütőben 30-35 percig sütjük, majd a fóliát eltávolítjuk, és még 10-12 percig sütjük, hogy a pecsenyének szép piros színe legyen.

Tanácsok:
Meg lehet bolondítani egy kis füstölt húsos szalonnával is. Ha dúsítani akarjuk a fólia eltávolítása után reszelt sajttal meg lehet hinteni. FINOM!

Elkészítési idő: 60 perc

Nincsenek megjegyzések: