2007. december 3., hétfő

Besamellmártásos karfiolos csirke [húsétel]

Besamellmártásos karfiolos csirke

Hozzávalók:
Besamellmártáshoz:
5 dkg vaj
5 dkg liszt
3-4 dl tej só,
bors,
szerecsendió 15-20 dkg
reszelt sajt
karfiol
csirkemell szeletek
sajt a tetejére ízlés szerint

Elkészítés:
A csirkemell szeleteket sózom, borsozom, vajban elősütöm. Karfiolt félpuhára főzőm vegetás vízben. Besamellmártást elkészítem.(vajból lisztből rántás, majd bele a tej, felfőzni, fűszerezni, majd jöhet a sajt. Jénaiba rakom először az elősütött csirkemelldarabokat, majd ráteszem a félpuha karfiolrózsákat és nyakon öntöm a sajtos besamellmártással. A tetejét még bőven sajttal megszórom. Először befedve sütöm, majd rápirítom a sajtot.

Tanácsok:
A hús alá lehet tenni főtt, karikára vágott krumplit és akkor a köret is készen van hozzá. Karfiol helyettesíthető gombával, brokkolival, mexikói keverékkel, padlizsánnal stb.

Elkészítési idő: 60 perc

Nincsenek megjegyzések: