2007. december 3., hétfő

Boros marhatokány [húsétel]

Boros marhatokány
Hozzávalók:
50-60 dkg marhalábszár,
2 dl száraz vörösbor,
3 evõkanál olaj,
1 dl tejföl,
1 teáskanál liszt,
1 összetört szegfûszeg,
1-1 késhegynyi õrölt gyömbérpor,
õrölt csípõs paprika,
só és õrölt fekete bors ízlés szerint

Elkészítés:
A marhahúst lehártyázom, a felesleges zsírt levágom róla, majd vékony, hosszú csíkokra vágom. A felforrósított olajon, erõs lángon lepirítom. Felöntöm a vörösborral, megsózom, rászórom a fûszereket és fedõ alatt, elfõtt levét apránként pótolva (vízzel vagy vízzel hígított borral), puhára párolom. A liszttel elkevert tejföllel besûrítem, felforralom és pirított tarhonyával kínálom.

Elkészítési idő: 70 perc

Nincsenek megjegyzések: