2007. december 3., hétfő

Birsalmával és szőlővel sült csirkecomb [húsétel]

Birsalmával és szőlővel sült csirkecomb
Hozzávalók:
4-5 db csirkecob
2 db birsalma szőlő

fehér bors
gyömbér
vaj

Elkészítés:
A húst fűszerezem és állni hagyom. Addig a birsalmákat feldarabolom, a szőlőt leszemezgetem. Vajon elősütöm a csirkecombokat, majd a beáztatott cserépedénybe teszem. Ráteszem a gyümölcsöket, felöntöm nagyjából 1 dl vízzel, és leöntöm a hús pecsenyelevével. Sütőbe teszem 25-30 percig, majd az edény tetejét leveszem, és ha szükséges, sütöm még, hogy a lé elsüljön róla. Önmagában is nagyon finom, de krumplipürével is tálalható.

Nincsenek megjegyzések: