2007. december 3., hétfő

Borjútekercs Marentsics módra [húsétel]

Borjútekercs Marentsics módra
Hozzávalók 4 személyre:
• 20 dkg marhacomb
• 20 dkg sertéscomb
• 20 dkg csirke- vagy pulykamell
• 10 dkg húsos füstölt szalonna
• 1 fej vöröshagyma
• 2 gerezd fokhagyma
• 1 paradicsom
• 1 paprika
• 1/2 dl olaj
• 1 púpozott teáskanál fűszerpaprika

Előkészítés:
A húsokat leöblítjük, leszárogatjuk, 4 cm hosszú, ceruzavastagságú darabokra vágjuk. A szalonnát apró kockákra vágjuk, a hagymát megtisztítjuk, finomra aprítjuk. A fokhagymát meghámozzuk, lereszeljük. A paprikát megmossuk, csíkokra vágjuk. A paradicsomot forró vízbe mártjuk, héját így könnyen lehúzzuk, a húsát felszeleteljük.

Elkészítés:
Nagyobb edényben az olajat felforrósítjuk, megpirítjuk benne a szalonnát, majd rátesszük a hagymát, és ezt is megpirítjuk. Beletesszük a marhahúst, és ameddig levet nem enged, kevergetjük. Sózzuk, őrölt (fehér) borssal megszórjuk, beletesszük a reszelt fokhagymát, és pici víz hozzáadásával 25 percig pároljuk. Amikor ismét zsírjára pirult, beletesszük a sertéshúst is. Fehéredésig kevergetjük, ismét vizet, sót teszünk hozzá, és (kb. 25 percig) tovább pároljuk. Ha ismét zsírjára pirult, mehet bele a csirke- vagy pulykamell. Amikor az is kifehéredett, megszórjuk a fűszerpaprikával, jól elkeverjük és 1-1,5 dl vizet öntünk hozzá. 15 percig pároljuk, ha kell, utánaízesítjük, és beletesszük a paprikát és a paradicsomot. Összepároljuk (kb. 5-10 perc), és reszelt burgonyával tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések: