2007. december 19., szerda

Húsroló [húsétel]

Húsroló

Hozzávalók:
40 dkg darált sertéshús 20 dkg darált marhahús 2 evőkanál mustár fűszerpaprika só bors 2 dl olívaolaj friss oregano 1 gerezd fokhagyma

Raguhoz:
1 db padlizsán 4 db paradicsom 2 evőkanál olaj 3 gerezd fokhagyma só bors petrezselyem

Elkészítés:
A fokhagymagerezdet lereszeljük. A darált húst ízlés szerint sózzuk, a fűszerpaprikával és borssal jól eldolgozzuk, majd hozzáadjuk a mustárt és a lereszelt fokhagymát. Az így előkészített húst egy órára a hűtőbe tesszük, hogy lehűljön, mert így könnyebb lesz majd formázni. Vízbe mártott kézzel az ízesített darált húst hurkapálcákra nyomkodjuk, majd roston vagy forró olajban pirosasbarnára sütjük. A raguhoz a paradicsomot és a padlizsánt felkockázzuk, majd egy serpenyőben kevés olívaolajon összeforraljuk. Sóval, borssal és friss petrezselyemmel ízesítjük.

Nincsenek megjegyzések: