2007. december 23., vasárnap

Csirkesült kelkáposzta ágyon [húsétel]

Csirkesült kelkáposzta ágyon
Hozzávalók:
800 g kelkáposzta, 1 db póréhagyma, 150 g sárgarépa, 200 g burgonya (Atkinszosok felejtsek el), 2-3 gerezd fokhagyma, 4 csirkemellfilé (600 g),250 g csirkemáj, só, bors, 4 evõkanál olaj, 1/2 kk õrölt kömény, 1 babérlevél, 1 dl húsleves kockából.

Elkészítés:
A húst és a májat megmossuk, megtöröljük és 1 melyebb serpenyõben olajon mind a két oldalát megsütjük. A visszamaradt pecsenyelében átsütjük a karikára vágott sárgarépát és póréhagymát. Hozzáadjuk az áttört fokhagymát, köménymagot, babérlevelet és a kelkáposztát,(gondolatban meg a kockára vágott burgonyát) ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, aláöntjük a húslevest és fedõ alatt készre pároljuk( 15 perc). A zöldségkeverék tetejére tesszük az átsütött húst és májat, majd fedõ és kevergetés nélkül összemelegítjük. Tálalásnál díszíthetjük petrezselyem zöldjével.

Nincsenek megjegyzések: