2007. december 23., vasárnap

Csirkemellfilé sonkában Update1 [húsétel]

Csirkemellfilé sonkában Update1

Hozzávalók:
4 db filézett csirkemell 4 evőkanál olivaolaj 1 teáskanál szárított rozmaring só, őrölt csípős paprika 8 vékony szelet nyers sonka 1 gerezd fokhagyma 1 fej vöröshagyma 3 zellerszár 3 sárgarépa 2 kis cukkini 1 evőkanál paradicsompüré 1/8 l száraz fehérbor (Hogy ezzel mit kísérleteztem!) 2 evőkanál olivaolaj 1 teáskanál reszelt citromhéj 1 evőkanál összevágott petrezselyem

Elkészítés:
A húst hideg vízben megmossuk, lecsöpögtetjük, majd forró olajban ropogósra sütjük. Kivesszük és rozmaringgal, sóval, paprikával ízesítjük. Minden filét 2 szelet sonkába göngyölünk. Meghámozzuk és összevágjuk a fokhagymát, valamint a vöröshagymát. Megtisztítjuk a répát, a zellert és a cukkinit. Mindegyiket vékony csíkokra vágjuk. A paradicsompürét jól elkeverjük a fehérborral. Forró olajban üvegesre sütjük a hagymát. Hozzáadjuk a fokhagymát, és a zöldséget, rövid ideig össze is pirítjuk őket. Az ízkavalkád érdekében belekeverjük a boros paradicsompürét, ráadásként sóval, paprikával ízesítjük. A hússzeleteket a zöldségekre fektetjük, hogy fedő alatt, alacsony lángon 15 percig pároljuk. A filét tányérra tesszük, és melegen tartjuk. A zöldséghez keverjük a citromhéjat és a petrezselymet, majd a hús mellé tesszük, és a családtagok unszolására rögtön tálaljuk

Nincsenek megjegyzések: