2007. december 16., vasárnap

Palacsintás csirke [palacsinta]

Palacsintás csirke

Hozzávalók:
2 kisebb csirke, 1 fej hagyma, 2 evőkanál zsír, 1 dl tejföl, 1 kanálka pirospaprika, só, 1 db tojás, liszt, 2 dl tej.

A feldarabolt csirkéből 1 kanál zsírban megfonnyasztott hagymával, pirospaprikával, bő lével tejfölös paprikás csirkét készítünk. Közben egy tojásból 2 dl tejjel, 2-3 kanál liszttel sós palacsintatésztát keverünk, és szép vékony palacsintákat sütünk.Tűzálló edény aljára teszünk egy kisült palacsintát, egyet pedig félreteszünk. A többi palacsintát hosszú metéltre vágjuk. A csirkehúst a palacsintával bélelt edénybe tesszük, ráhintjük a metéltet, meglocsoljuk a csirkepaprikás levével, beborítjuk a félretett palacsintával, és a sütőben kb. 10 perc alatt jól átforrósítjuk.

Nincsenek megjegyzések: