2007. november 27., kedd

Becsinált csirke, Párolt rizzsel [húsétel]

Becsinált csirke, Párolt rizzsel

Hozzávalók:

Főzéshez: - Csirkecomb 25dkg (egy egész) - Sárgarépa 4dkg (batonra vágva) - Petrezselyem gyökér 3dkg (batonra vágva) - Zeller 2dkg (batonra vágva) Fűszerzacskóba: Vöröshagyma 1/3 db (egészben) szemes bors 5-6 db fokhagyma gerezd Sűrítéshez - dúsításhoz Világos vajas rántás: vaj 3dkg liszt 3dkg petrezselyem zöld (finomra vágva) Tejszín 3cl (nem egészen fél deci!) Körethez: Olaj 1 e.k Rizs 10dkg Felöntéshez forrásban lévő víz 1,8 dl. Ízesítésre: só, v.hagyma 2dkg.

Elkészítés:

Hideg vízbe tesszük a húst, zöldségeket, fűszerzacskót. Lassú tűzön puhára főzzük, majd a fűszerzacskót eltávolítva,sűrítjük, végül tejszínnel dúsítjuk. Párolt rizset készítünk: Felhevített olajon üvegesre pirítjuk, sózzuk, hozzáadjuk a vöröshagymát, majd felengedjük a forrásban lévő vízzel. Lefedve, alatta a lángot a lehető legalacsonyabbra állítjuk, majd addig főzzük, míg a ráöntött folyadékot fel nem vette. Ekkor tűzről lehúzzuk, félre tesszük tálalásig.

Nincsenek megjegyzések: