2007. december 8., szombat

Pizzás / padlizsános táskácskák [pizza]

Pizzás / padlizsános táskácskák

Hozzávalók:

Tészta: 40 dkg finomliszt 1 dl víz 1 dl tej 2 dkg élesztő 1 kk só 1 ek olivaolaj 1 kk oregano

Paradicsomos ragu: 20 dkg darált hús 1 fej vöröshagyma 3 gerezd fokhagyma 1 kis paradicsomkonzerv só, bors, kakukkfű, oregano, bazsalikom olivaolaj

Padlizsános ragu: 1 padlizsán 1 fej vöröshagyma só, bors, fokhagyma, petrezselyemzöld, tejföl olivaolaj Reszelt sajt

Elkészítés:

A tésztához a langyos összevalókat összegyúrjuk, megdagasztjuk, majd 1-1,5 órát kelni hagyjuk. A paradicsomos raguhoz a hagymát kevés olajon üvegesre pároljuk, rá a darált hús, megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk, kicsi vízzel felengedjük, majd amikor már majdnem puha, mehet rá a paradicsompüré és a többi fűszer. Nagyon sűrű mártást készítünk. A padlizsános raguhoz a hagymát kevés olajon üvegesre pároljuk, rá az apró kockára vágott padlizsán, megpirítjuk, hozzáadjuk a fűszereket, kicsi vízzel puhára pároljuk. Nagyon hamar kész van! Villával kicsit összenyomkodjuk, ízlés szerint egy kanál tejföl mehet bele. A tésztát elosztjuk kb. 24 egyenlő részre. Kicsi köröket nyújtunk minden részből, és a közepére rakunk egy kanál ragut, rászórunk egy kis reszelt sajtot, majd félbehajtjuk, és a széleit alaposan összenyomkodjuk, hogy ne folyjon ki sülés közben a szósz. 30-35 perc alatt középmeleg sütőben készre sütjük.

Nincsenek megjegyzések: