2007. december 8., szombat

Minipizzák [pizza]

Minipizzák
Hozzávalók:
60 dkg alaptészta; 3 ek. olaj a kenéshez; 2 dl pizzamártás; 40 dkg csiperkegomba; 2 cső paprika; 3 dkg margarin; só A tetejére: 15 dkg trappista sajt

Elkészítés:
A megkelesztett pizzatésztát 12 egyenlő részre vágjuk. Lisztezett deszkán egyenként kinyújtjuk és kiolajozott tepsibe rakjuk. A kis pizzák tetejét megkenjük olajjal, villával megszurkáljuk, sütőbe tesszük, és 7 perc alatt, 220 fokon félkészre sütjük. A megtisztított gombát felszeleteljük, a paprikát karikára vágjuk, megsózzuk és a margarinon néhány perc alatt, erős tűzön lepirítjuk. Az elősütött pizzákat megkenjük pizzamártással, tetejére halmozzuk a gombát és megszórjuk reszelt sajttal. Visszatoljuk a forró sütőbe és 220 fokon kb. 6 perc alatt készre sütjük.

Elkészítési idő: 40 perc + 40 perc kelesztés

Nincsenek megjegyzések: