2007. december 14., péntek

Parajpürés pizza [pizza]

Parajpürés pizza

Hozzávalók:
1/4 adag pizzatészta(lasd a pizzatésztánál) 1 kg friss paraj(vagy 30 dkg fagyasztott) 2 kávéskanál olivaolaj, 2 zúzott fokhagymagerezd, 1/4 õrölt szerecsendió, 12,5 dkg fejtett zöldborsó (friss vagy fagyasztott) 1 kicsumázott, apróra vágott piroshúsú paprika 3 szál karikára vágott zöldhagyma, 25 gr reszelt parmezánsajt

Elkészítése:
Összeállítjuk a pizzatésztát és kelni hagyjuk. A mártáshoz a parajt megmossuk, a vastagabb levélereket eltávolítjuk. A fokhagymát 2 percig pároljuk majd hozzáadva a parajt, további 5 percig ( a fagyasztott parajt az útmutatás szerint fõzzük). Beleszórjuk a szerecsendiót, és összeturmixoljuk. A zöldborsót 5 percig pároljuk. Könnyedén átgyúrjuk a tésztát, majd kinyújtjuk és kibélelünk vele egy kikent 25 cm átmérõju sütõformát. A parajpürét a tésztára öntjük. Borsóval, paprikával és hagymakarikákkal díszítjük és megszórjuk reszelt sajttal. Elõmelegített sütõben 200 fokon 20 percig sütjük.

Nincsenek megjegyzések: