2007. december 8., szombat

Hagymás pizza [pizza]

Hagymás pizza
Hozzávalók:
Tészta: 400g liszt 40g élesztő 1 csipet cukor 0,5 dl tej 50 g vaj 1/2 tk. só

Feltét: 3-4 fej hagyma 1 gerezd fokhagyma 1tk. só 200g húsos szalonna /helyettesíthető:virsli, kimaradt parizel..) 4 ek. olaj fehér bors száraz rozmaring őrölt kömény 3 db. tojás 2 dl tejföl kevés zsemlemorzsa reszelt sajt

Elkészítés:
Tészta :A tejet melegítjük (nem forraljuk), a cukrot az élesztőt hozzáadjuk és várunk , amíg a teteje fodrozódik. A lisztet, az élesztős tejet, a vajat és a sót összegyúrjuk. Ezt a tésztát kell kellni hagyni. (kb.1 óra)

Feltét: A kockára vágott hagymákat és fokhagymát olajon megpároljuk, majd hozzáadjuka szalonnát, fűszerezzük és hozzáadjuk a reszelt sajtot, a tejfölt ill. a tojásokat. Állagától függően kis zsemlemorzsával sűríthetjük. A művelet utolsó fázisa, hogy a tepsit kibélelem sütőpapírral, a tésztát belehelyezem elegyengetve úgy, hogy kis peremet is csinálok neki és ezután rá is kerülhet a feltét. 140-160 C-on kb. egy óra alatt készül el.

Tanácsok:A feltét hozzávalóin és mennyiségein bátran lehet változtatni - én is gyakorta ezt teszem, hisz már sokszor elkészítettem, de mindig különböző módon - attól függően, hogy milyen alapanyagok vannak éppen otthon.

Elkészítési idő: 120 perc

Nincsenek megjegyzések: