2007. december 8., szombat

Fogyi lepény [pizza]

Fogyi lepény
Hozzávalók:
1 tojáshoz, 1 púpozott evõkanál reszelt parmezán sajt, 1 lapos evõkanál zsemlemorzsa, só

Elkészítés:
Összekeverem, és hagyni kell legalább 5-10 percig, hogy egy kicsit összeálljon. Sütési mód: Teflon serpenyõbe beleöntve és gyorsan elkenve vékonyan. Nem szabad összetúrni, mint a rántottát, hanem hagyni kell megsülni, majd megfordítani, mint a palacsintát. Ezt az alapot, ha felvágjátok pici darabokra, akkor olyan lesz, mint a galuska. Ez az alap lehet pizza alap is, de én már melegszendvics alapnak is használtam, de akkor kis 5-7 cm átmérõjû kerek lapokként sütöttem ki. 1 evõkanál "tészta" 1 lap. Forró olajba beleszaggatva is süthetõ, mint a galuska. Sütés közben megdagad a tészta!

Tanácsok:Jó tanács: vízben nem lehet kifõzni, mert szétmegy.

Nincsenek megjegyzések: