2007. december 16., vasárnap

Palacsinta füstölt sajttal és tonhallal [palacsinta]

Palacsinta füstölt sajttal és tonhallal (7-8 db palacsintához)

Hozzávalók:
Palacsintához:8 dkg margarin, 3,75 dl tej, 3 tojás, 10 dkg liszt, 1 csipet só
Tonhalkrémhez:1 doboz tonhalkonzerv (növényi olajban), fél fej vöröshagyma, 2 púpozott evőkanál majonéz vagy kefir, fehérbors, + 15 dkg füstölt sajt reszelve

A margarint mikroban felolvasztjuk, majd a tejjel, tojással, liszttel és sóval simára keverjük. Lefedve legalább 30 percre hűtőbe helyezzük.Közben elkészítjük a tonhalas tölteléket. A tonhalkonzervből kifolyatjuk az olajat. A tonhalat villával összenyomkodjuk egy tálban, hogy szálkányi darabokra essen szét a húsa. A finomra vágott hagymával, és a majonézzel minél jobban elkeverjük. Fűszerezzük fehérborssal. Lereszeljük a füstölt sajtot.Ha lejárt a 30 perc, kisütjük a palacsintákat. A töltésnél nem a hagyományos feltekerést alkalmazzuk, hanem csak a palacsinta 1-ére kenjük rá a tonhalkrémet, és erre a negyedre hajtogatjuk rá a palacsintatésztát. A reszelt sajtot a tetejére szórjuk.

Nincsenek megjegyzések: